ABOUT

LEO DE JONG BEELDEND KUNSTENAAR


Leo de Jong: geboren in Rotterdam 1931, met studies aan de kunstacademie Rotterdam en Den Haag.
Leo de Jong is gerenommeerd kunstenaar. Vooraanstaande kunsttaxateurs, kunstcritici, kunstverzamelaars en liefhebbers erkennen zijn grote kwaliteiten. Hij heeft een zeer groot aantal exposities achter de rug in Nederland en daarbuiten.


OVER MIJN KUNST
“Ik maak kunst in verschillende formaten en technieken. Deze website gaat met name over een van mijn grote passies; het werken met Objet Trouvé of gevonden versleten voorwerpen.”LEO DE JONG OVER ZIJN “OBJETTROUVE” KUNST

Elk stuk is gemaakt op hout of doek, en behandeld met verf, krijt, potlood…heel belangrijk bij deze “oneindige serie” is de toevoeging van gevonden objecten.

Objettrouvé…of gevonden schatten; onherkenbare en verrassende resten van voorwerpen die ergens op straat lagen en misschien op me aan het wachten waren om weer tot leven te komen.

“schatten” vinden, ze zijn bijna overal…soms heb ik het geluk dat deze mooie versleten voorwerpen mij weten te vinden!. Dat is echt “rijk-dom?” ze zijn voer voor deze werken of beter gezegd werkjes, omdat ze vaak klein van formaat zijn. “Kleintjes van Formaat” noem ik ze; bij elkaar kunnen ze een reuze kunstwerk vormen!

Ik maak elk werk apart van elkaar; achteraf word ik verrast dat ze allemaal bij elkaar passen, het is zoiets als een oneindige serie…

Het maken van kunst is voor mij als schrijven; het is wel zo, dat menigeen leest iets anders erin…“ik maak dus iets en de kijker maakt het uiteindelijk af”.

Hier een voorbeeld van 100 werken elke werk is 20×20 cm bij elkaar vormen ze een kunstwerk van 200×200 cm…(binnenkort wordt geveild)

Zo heb ik samenstellingen van 1- 2 – 3 – 4 – 100 noem maar op!

 

Leo de Jong 2016


 

 

Comments are closed